Nijensleekse wortelcake winnaar Kindermenu 2.0

Kinderen van De Bron in Nijensleek winnen met hun wortelcake de wedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het gerecht krijgt plekje in het Kookboek van Drenthe.

Trots op ons recept

De kinderen van de buitenschoolse opvang van KC De Bron in Nijensleek kregen maandag het ‘Kookboek van Drenthe’ uit handen van beweegcoach van Westerveld Tim Jansen en kok Lisa Hulskamp van Landhotel Diever/Restaurant Casa Maya. De buitenschoolse opvang deed mee aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ en de kinderen wonnen met hun gerecht in de regio Westerveld. De jury bestond uit een wethouder van de gemeente, een JOGG regisseur (jongeren op gezond gewicht) en een echte kok.

Een heuse kookwedstrijd

Geen frikandel, kroket, kipnuggets of een pannenkoek, maar een gezonde én lekkere hap op het kindermenu in restaurants. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden, dit jaar voor de derde keer, de basisscholen en restaurants uit om mee te doen aan de kookwedstrijd: Kindermenu 2.0. | Lekker en gezond. De juffen van de buitenschoolse opvang in Nijensleek zagen de actie voorbij komen en bedachten zich geen twee keer.

Lekker en gezond

Juf Alby en Juf Annette gingen samen met de kinderen aan de slag om te bedenken wat ze konden maken. “We vroegen de kinderen wat ze lekker vonden om te eten en wat ook nog gezond is”, vertelt Irna Oosterhuis. “Een van de voorwaarden was dat er ingrediënten in moesten die uit de eigen omgeving kwamen. Ook moet het gerechtje minstens 200 gram aan groente bevatten.’ Het werd een recept voor wortelcake met pecannoten en banaan.” Het gerecht komt in het nieuwe Kookboek van Drenthe. Ook staat het gerecht komend najaar op de menukaart bij onder meer restaurant Casa Maya in Dieverbrug.

Bron: Dagblad van het Noorden

Verder lezen