Partners en samenwerkers
een groot netwerk ondernemers en experts
Collectief circulair Westerveld is een dynamische samenstelling van ondernemers, experts en ambtenaren. De diversiteit aan partners zorgt ervoor dat we breed kunnen kijken naar circulaire vraagstukken en samen oplossingen kunnen zoeken voor lokale, maatschappelijke thema’s.NICE zet in op de groei van de innovatiecapaciteit voor een circulaire economie in Noord-Nederland aan de hand van jong talent. Dat doet zij door bedrijven, overheden en initiatiefnemers uit het Noorden een plek te bieden om potentiële business cases in de praktijk te delen met haar junior medewerkers; samen al doende leren.
Gemeente Westerveld wil de brede welvaart behouden en uitbreiden voor de toekomst door een integrale aanpak van de sociale, ecologische en economische uitdagingen. Niet alleen, maar samen. Door gezamenlijk te experimenteren, te ontdekken, te ontwikkelen en te leren, versnellen we de transitie naar een meer circulaire samenleving. Juist omdat Westerveld een geschiedenis heeft in zelfvoorzienend zijn, is de gemeente op vele fronten een geschikte plek om te experimenteren met kleinschalige, ecologische landbouwmethoden die voldoen aan de vraag van de toekomst.
Dat onze leefomgeving verandert, is geen nieuws. En dat we iets moeten doen is ook geen nieuws. De buitengewone leerstoel in oprichting onderzoekt welke kennis, waarden en vormgeving van ons culturele landschap en onze historische omgeving ingezet kunnen worden voor een duurzame toekomst. In de vorm van living labs gaan bewoners, stakeholders en experts samen aan de slag, o.a. rondom de transitie naar een meer circulaire samenleving.
Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe is een netwerkorganisatie die innovatieve ontwikkelingen initieert, partijen samenbrengt en thema’s aanjaagt zoals de circulaire economie en het sluitend maken van kringlopen. Bijvoorbeeld het verwerken van bermgras tot plaatmateriaal of het omgaan met biologisch afbreekbare brandstoffen in ons woon- en leefgebied. Kenmerkend voor de werkwijze is de aanpak van onderop.
De gemeente Westerveld wil haar inwoners helpen om gezond te leven. Het team van beweegcoaches is dagelijks in de weer met een uitgebreid activiteitenprogramma voor voldoende beweging en goede voeding en een gezonde leefstijl. Dit doen zij samen met de werkgroepen in Diever, Dwingeloo, Havelte, Vledder en Wilhelminaoord en met allerlei partners in de regio. Zo is er voor iedereen wat wils!
In het hart van Frederiksoord wordt deze historische vrijboerhoeve circulair verbouwd en ontwikkeld tot innovatie hub voor pioniers in groen en food. Het biedt ruimte en kennis voor startups die werken aan nieuwe waardemodellen voor een gezonde economische, ecologische en sociale regio. Denk aan het vinden van middelen, een samenwerkingspartner of financiering om je product te ontwikkelen en op de markt te brengen. Iedere donderdag werken de partners van CCW op deze plek. Je bent van harte welkom aan de keukentafel aan te schuiven.
Circulaire plannen of hulp nodig?
Je staat er niet alleen voor
Er staat een groot netwerk ondernemers en experts tot je beschikking zodat jij sneller de volgende stap zet met jouw circulaire onderneming.