Poep is goud waard!

Samen met de Poop Troopers van Broodje poep werden we uitgenodigd op de verlate nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Westerveld om een grote boodschap te delen: ‘Let’s give a shit’!

De grote boodschap van broodje poep

Om de aarde te behouden is een gezonde bodem essentieel. Broodje Poep wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van de waarde die we dagelijks op het toilet creëren én wegspoelen. Van dit afval kunnen we compost maken om de grond te bemesten. Vervolgens verbouwen we weer voedsel en is cirkel rond. Zo simpel kan het zijn.

Westerveldse Oesterzwammen

In een circulaire economie willen we zo waardevol mogelijk omgaan met alle reststromen (afval). Wat we tijdens deze ontdekkingsreis leren zetten we vervolgens weer in om grotere vraagstukken circulair te maken. De lokale houtketen is een mooi voorbeeld. Het zaagsel, een afvalstroom, blijkt de ideale voedingsbodem voor het kweken van oesterzwammen. We deelden tijdens de bijeenkomst oesterzwampakketten uit aan bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst om hier zelf mee te kunnen experimenteren. En wie weet ligt dit nieuwe (lokale) product binnenkort in de winkel.

(H)eerlijk eten

In een foodtruck werden overheerlijke broodjes geserveerd en werden de oesterzwammen verwerkt. Broodjes gemaakt met ingrediënten die groot zijn geworden op compost van onszelf of verbouwd zijn op een reststroom in de Gemeente Westerveld.

Tof toch?

Heb je zelf een circulair plan? Kom es an! De Versnellingshoeve in Frederiksoord is open én de 2eeditie van Expeditie Circulair Westerveld staat voor de deur!

Verder lezen