De rest is wat waard

Matthew Hankel

Als we het hebben over de rest spreken we meestal over restpartijen, partijen die minder tot niks waard zijn. In mijn ogen is alles wat waard, deze restpartijen vind je overal zoals binnen het bedrijfsleven (bedrijfsafval) maar ook binnen de maatschappij (minderbevoegde). Deze specifieke restpartijen wil ik meerwaarde geven door ze te combineren, vanuit bedrijfsafval wil ik consumentenproducten gaan ontwerpen die gemaakt worden door de minderbevoegde binnen onze maatschappij. Op deze manier van handelen is de waarde van deze restpartijen gestegen. Al is het geen directe economische waarde, aangezien dit meestal de belangrijkste waarde is, dan heeft het wel een sociale, educatieve, circulaire, duurzame of bewustwordingswaarde en dit is ook wat waard.

Zelf heb ik Industrieel Product Ontwerp in Zwolle gestudeerd en heb hier kennis kunnen vervaardigen van productontwerp tot eindelijke productiemethodes. Tevens heeft deze studie veel nadruk gelegd op de duurzaamheid van een product. Met deze kennis, ervaring en enthousiasme wil ik samen met de gemeente deze circulaire uitdaging aan gaan.

Project updates

Lees verder hoe het nu gaat

Verhalen Expeditie Westerveld

De motivatie voor de initiatiefnemers om een transitie expeditie te organiseren is dat ze zagen dat MKB’ers heel hard aan het werk waren, maar geen ruimte hadden om te innoveren. Daarnaast komen ondernemers met hele mooie plannen naar de overheid en die zegt dan dat kan niet. Hierdoor zijn ze

Lees verhaal