Herbestem Westerveld

Jean Berkhout

De Kunst van hergebruik

Circulair ontwerper Jean Berkhout begint waar de ander ophoudt. Met zijn passie voor verduurzaming, hergebruik en renovatie maakt hij creaties voor binnen en buiten. Creativiteit is dé sleutel om restmaterialen te verwerken in hernieuwde circulaire toepassingen.

De druk op het milieu neemt toe, het klimaat verandert in een hoog tempo en natuurlijke bronnen raken uitgeput. Met als gevolg dat de grondstofprijzen van materialen maar blijven stijgen. “De tijd waarin we leven vraagt om anders te kijken naar alles wat we als ‘afval’ bestempelen.” vertelt Jean.

“Buiten de lijnen is er meer ruimte”

We moeten anders leren kijken en omgaan met de overvloed aan beschikbare restmaterialen. Als Circulair ontwerper wil Jean particulieren, bedrijven en instellingen begeleiden in het leren toepassen van hergebruikte materialen in bijvoorbeeld woningen, tuinen, kantoorruimtes of bedrijventerreinen.

Hij wil graag aan de slag met mensen en ondernemers die op een duurzame manier nieuwe plannen voor binnen- en buitenruimte willen ontwikkelen. Huis, tuin, kantine of bedrijfsterreinen, overal kunnen materialen opnieuw worden ingezet. Jean heeft een brede kennis, gevoel voor vormgeving en technisch inzicht. Zijn plannen zijn creatief, zorgvuldig en origineel en de kwaliteit van de uitvoering hoog. Iets wat je niet in de bouwmarkt of het tuincentrum vindt.

Het hergebruiken van reststromen lijkt vrij eenvoudig, maar niets is minder waar. “Hergebruik is de kunst en de creatie kunstzinnig” zegt Jean.

Project updates

Lees verder hoe het nu gaat

Verhalen Expeditie Westerveld

De motivatie voor de initiatiefnemers om een transitie expeditie te organiseren is dat ze zagen dat MKB’ers heel hard aan het werk waren, maar geen ruimte hadden om te innoveren. Daarnaast komen ondernemers met hele mooie plannen naar de overheid en die zegt dan dat kan niet. Hierdoor zijn ze

Lees verhaal