Vers uit de Tuin

Beweegcoaches Westerveld

Hoe werkt het?

In Westerveld zijn veel mensen actief met een moestuin of volkstuin. Deze moestuinders verbouwen met veel liefde hun eigen groente en fruit. En dan ineens, tijdens oogsttijd – de periode verschilt per type groente – zitten ze met een enorme berg courgettes, komkommers, wortelen, pompoenen of wat ze dan ook verbouwen. Vaak te veel om zelf te consumeren. Onderaan de pagina op www.westerveldverbonden.nu/westerveldinactie//versuitdetuin zie je de oogst van de moestuinders uit Westerveld staan. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van de mooie producten uit tuinen in de buurt (vaak ook nog eens tegenover een gereduceerd tarief), en blijven de moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit. Het resultaat: meer gezonde voeding, minder verspilling en leuke ontmoetingen. Bekijk dan ook regelmatig het actuele aanbod van diverse moestuinders op de website.

Voor de moestuinders: je (overschot aan) oogst delen

Ben je een moestuinder en wil je je (overschot aan) oogst delen? Laat ons dit weten door het formulier in te vullen op www.westerveldverbonden.nu/westerveldinactie//versuitdetuin. Je kunt zelf bepalen of je het gratis weg geeft of je er een (klein) bedrag voor wilt. Wij zullen vervolgens direct dit aanbod op deze pagina openbaar plaatsen, zodat bewoners dit hier kunnen inzien. Als bewoners hier interesse in hebben kunnen ze direct contact opnemen met jou als moestuinder (via mail of telefoon). Je kunt vervolgens afspreken wanneer je buurtgenoot het bij je op kan halen.

Voor de inwoners: de oogst op jouw bord

Op het platform www.westerveldverbonden.nu/westerveldinactie//versuitdetuin laten moestuinders weten boontjes, sla, courgettes, appels, etc. over te hebben (veelal tegenover een gereduceerd tarief). Als je interesse hebt in dit aanbod kun je de aanbieder/moestuinder zelf direct contacten via telefoon of mail: de gegevens van de aanbieder staan hieronder namelijk bij vermeld. Dus: contact opnemen met de aanbieder via de website, even later daar langsfietsen en je hebt diezelfde dag nog verse en gezonde (en goedkope) ingrediënten in huis (voor een gezonde maaltijd).